Το iPhone 6s ήρθε πέρσι ως ο διάδοχος του iPhone 6 χωρίς αλλαγές εξωτερικά, όμως στο εσωτερικό η Apple έβαλε καλύτερη απόδοση, ταχύτερο αισθητήρα αποτυπωμάτων και βελτιωμένη κάμερα. Αυτά φαίνεται πως ήταν αρκετά για να το κάνουν το κινητό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Kantar World Panel, για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου, το iPhone 6s πήρε μερίδιο 4.2% στην παγκόσμια αγορά αφήνοντας πίσω όλα τα υπόλοιπα smartphones. Δεύτερο ήταν το iPhone 6 με 2.7%, και τρίτο το Samsung Galaxy S7 με 2.5%.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το iPhone SE, το οποίο για την τρίμηνη περίοδο που έληξε τον Ιούλιο, ήταν η τρίτη top-selling συσκευή στις ΗΠΑ παίρνοντας μερίδιο 5% από τις συνολικές πωλήσεις smartphones. Στις δυο πρώτες θέσεις ήταν Phone 6s (11%) και Samsung Galaxy S7 (9%). Με τιμή στα 400 δολάρια (στις ΗΠΑ) φαίνεται πως η Apple κατάφερε να προσελκύσει το νεανικό κοινό με το iPhone SE με τους περισσότερους αγοραστές να έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 50.000 δολάρια.

Επιπλέον, η έρευνα της Kantar δείχνει ότι το 29% των κατόχων iPhone 6/6 Plus θέλει να αναβαθμιστεί στο iPhone 7/ iPhone 7 Plus, όμως να υπενθυμίσουμε ότι και φέτος η Apple επιλέγει να κρατήσει σχεδόν το ίδιο design και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τις πωλήσεις.

Σε λίγες ώρες από τώρα θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, και θα δούμε τι έχει ετοιμάσει η Apple.

Πηγή:Techblog.gr