Μαζί με το Alcatel SHINE LITE, από το Βερολίνο και την IFA 2016, που ανοίγει επίσημα τις πύλες της σήμερα, η Alcatel ανακοίνωσε επίσημα το Alcatel Vision VR. Είναι ένα standalone VR headset, το οποίο τρέχει Android.

Το Alcatel Vision VR ουσιαστικά έχει μέσα τα χαρακτηριστικά που θα βρίσκαμε σε ένα smartphone και δεν χρειάζεται να μπει μέσα κάποιο κινητό, όπως γίνεται για παράδειγμα με το Samsung Gear VR.

Το VR headset διαθέτει δυο οθόνες 3.8 ιντσών AMOLED ανάλυσης 1080×1020 pixels, οκταπύρηνο επεξεργαστή, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB. Έχει Wi-Fi, Bluetooth, LTE, γυροσκόπιο, αισθητήρα εγγύτητας και μπαταρία 3000mAh, που δίνει περίπου τρε��ς ώρες συνεχούς χρήσης.

Για να είναι το headset πιο άνετο και ελαφρύ, η μπαταρία έχει τοποθετηθεί στο κομμάτι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Το Alcatel Vision VR προσφέρει πεδίο όρασης 120 μοιρών και 17ms latency, αριθμοί οι οποίοι σύμφωνα με την Alcatel είναι οι καλύτεροι της αγοράς. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής για όσους έχουν μυωπία και δεν χρειάζεται να φορούν γυαλιά ή φακούς επαφής κατά τη διάρκεια της χρήσης.

Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2017 με τιμή μεταξύ 499 και 599 ευρώ (ακόμη δεν γνωρίζουμε την ακριβή τιμή).

Πηγή:Techblog.gr