Το Nexus brand φαίνεται πως δεν είναι το μόνο που σκοπεύει να αφήσει πίσω της η Google. Οι πληροφορίες τη θέλουν να έχει σταματήσει να εργάζεται πάνω στο πολλά υποσχόμενο Project Ara, το οποίο θα έδινε απόλυτη ελευθερία επιλογών στους χρήστες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters και Recode, η Google έχει σταματήσει το Project Ara και σκέφτεται να δώσει την άδεια για την χρήση της τεχνολογίας σε τρίτους συνεργάτες, αλλά η ίδια δεν θα κυκλοφορήσει δικό της αρθρωτό smartphone. Η απόφαση λέγεται ότι ελήφθη στο πλαίσιο των προσπαθειών να δημιουργηθεί ένα ενοποιημένο τμήμα hardware, υπό τον πρώην πρόεδρο της Motorola, Rick Osterloh.

Το Project Ara ανακοινώθηκε από την Motorola περίπου πριν από τρία χρόνια. Αρχικά αναπτύχθηκε από το τμήμα Advanced Technology and Projects group, το οποίο και κράτησε η Google μετά την πώληση της Motorola Mobility στο Lenovo. Η βασική ιδέα του Project Ara είναι ο χρήστης να μπορεί να αλλάξει όποιο κομμάτι θέλει στο κινητό του, από την μπαταρία, την κάμερα, μέχρι τον επεξεργαστή και τη μνήμη RAM.

Από την ανακοίνωσή του, ήταν πολλοί εκείνοι που είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το πόσο εύκολα θα μπορούσε το Project Ara να βγει στην αγορά. Η Google έχει προχωρήσει σε αρκετές αναβολές, ενώ στο Google I/O τον Μάιο ανακοίνωσε τους συνεργάτες που θα συμμετάσχουν στη δημιουργία του hardware. Το φθινόπωρο είχε υποσχεθεί ότι θα έρθει developer έκδοση του Project Ara.

Οι πηγές λένε ότι στις 4 Οκτωβρίου θα ανακοινώσει τα Pixel και Pixel XL smartphones και ότι ακυρώθηκε το Project Ara phone, τουλάχιστον από την ίδια, γιατί όπως είπαμε πιο πάνω δεν αποκλείεται να αναλάβουν συνεργάτες της Google.

project-ara-02-570

Πηγή:Techblog.gr