​Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple ετοιμάζει ένα app, το οποίο θα είναι ο αντίπαλος του δημοφιλέστατου Snapchat. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Apple δοκιμάζει περισσότερα «social» χαρακτηριστικά στο iOS.

Οι πηγές του Bloomberg λένε ότι οι developers της Apple αυτή τη στιγμή δοκιμάζουν ένα video-sharing app, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν εγγραφή video, να βάζουν φίλτρα και να το ανεβάζουν στο app σε λιγότερο από ένα λεπτό. Λογικά θα υπάρχει η δυνατότητα να μοιράζονται τα video αυτά και σε άλλες πλατφόρμες όπως το Twitter. Με λίγα λόγια, η Apple λέγεται ότι ετοιμάζει τον κλώνο του Snapchat.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη της θα πρέπει να δουν αν η εφαρμογή πληροί τα standards της Apple για να δώσουν το πράσινο φως να κυκλοφορήσει. Είναι πιθανό να βγει κάποια στιγμή μέσα στο 2017. Στην περίπτωση που δεν κυκλοφορήσει τελικά η εφαρμογή, είναι πιθανό κάποια features να μπουν στο standard camera app του iOS.

Το video sharing app αναπτύσσεται από το ίδιο τμήμα της Apple που ήταν πίσω από Final Cut Pro και iMovie. Μιας και οι πλατφόρμες video sharing γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, η Apple θέλει να μην αφήσει ανεκμετάλλευτο τον συγκεκριμένο τομέα, μιας και ήδη διαθέτει μια τεράστια βάση χρηστών.

Εκτός από την παραπάνω εφαρμογή, η Apple δοκιμάζει μια σειρά από «social connectivity features» για τις επερχόμενες εκδόσεις του iOS. H προηγούμενη προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο, το Ping, δεν κατάφερε να πετύχει τις προσδοκίες της Apple, όμως θέλει να γίνει το iOS πιο social και αναζητά τους τρόπους. Φυσικά δεν γνωρίζουμε τι θα κυκλοφορήσει στο τέλος, αλλά ένα Snapchat-like app, θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον.

Πηγή: Techblog.gr