Το ότι οι πωλήσεις της Apple δεν είναι στο peak τους, είναι κάτι που έχει ειπωθεί πολλές φορές και αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα επειδή αυτοί που χρησιμοποιούν iOS είναι λιγότεροι, αλλά επειδή από το 2014 το iPhone δεν έχει αλλάξει (τουλάχιστον όχι εξωτερικά και δεν αναμένεται να αλλάξει φέτος).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών, Gartner για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα smartphones που τρέχουν iOS, έχουν συνολικό μερίδιο αγορ��ς 12.9%. Συγκριτικά, το iOS είχε μερίδιο 14.5% την ίδια περίοδο πέρσι. Το Android πήρε ακόμη 4 μονάδες από το δεύτερο τρίμηνο του 2015 και πλέον έχει ποσοστό 86.2%.

market-share-01.jpg

Android και iOS έχουν στο σύνολο 99.1% όλων των πωλήσεων smartphones παγκοσμίως. Οι top 5 κατασκευαστές Samsung, Apple, Huawei, Oppo και Xiaomi έχουν το 54% της αγοράς (για το δεύτερο τρίμηνο του 2016). Η Samsung ηγήθηκε με 22.3%, η Apple ακολουθεί με 12.9% με περίπου 44.3 εκατ. πωλήσεις. Huawei και Oppo είδαν μικρή βελτίωση και η Xiaomi μικρή πτώση.

Όπως είναι αναμενόμενο, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, τα νέα Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge έκαναν σημαντικές πωλήσεις, ενώ από την άλλη τα iPhone μετρούσαν ήδη αρκετούς μήνες στα ράφια, οπότε λογικό να μην πουλάνε το ίδιο.
market-share-02.jpg
Σε αυτό που ελπίζει η Apple για να δώσει ώθηση στις πωλήσεις της είναι η κυκλοφορία των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, που αναμένεται να ανακοινωθούν 7 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Techblog.gr