​Είναι εμφανές πλέον πως οι περισσότερες high-end συσκευές κάνουν τη μετάβαση σε βιομετρικούς τρόπους ασφαλείας για να είναι τα δεδομένα των χρηστών ακόμη πιο ασφαλή. Οι περισσότεροι επιλέγουν αισθητήρες αποτυπωμάτων ή και σκάνερ ίριδας, όπως η Samsung στο Note 7.

Ωστόσο, οι αισθητήρες αποτυπωμάτων δεν είναι πλέον προνόμιο των smartphones που βρίσκονται στο πάνω ράφι, αλλά τους βλέπουμε όλο και πιο συχνά να μπαίνου�� σε mid και low end μοντέλα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, μέχρι το 2017 πάνω από το 50% των smartphones θα διαθέτει αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ως τρόπο κλειδώματος/ξεκλειδώματος (και όχι μόνο). Μέσα στη χρονιά που διανύουμε, το ποσοστό εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 40% ενώ το 2015 ήταν γύρω στο 20%.

Αν και οι αισθητήρες αποτυπωμάτων ήρθαν στα smartphones από τη Motorola αρκετά χρόνια πριν, η Apple ήταν αυτή που τους έκανε mainstream με το Touch ID στα iPhone. Από την πλευρά της η Samsung φέτος δοκιμάζει να φέρει στη ζωή μας το σκάνερ ίριδας με το Samsung Galaxy Note 7, και περιμένουμε να δούμε πόσο γρήγορα θα υιοθετηθεί από άλλους κατασκευαστές.

Πηγή: Techblog.gr