Ένα νέο SAS SSD ανακοίνωσε η Seagate το οποίο έχει χ��ρητικότητα 60TB και όταν κυκλοφορήσει, μέσα στο 2017, θα έχει στόχο την αγορά τον επιχειρήσεων και των data centers.

Το μέγεθος του νέου SSD της Seagate είναι 3,5 ιντσών και ενσωματώνει τεχνολογία NAND της Micron, ενώ η τιμή αναμένεται να είναι απαγορευτική για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Αν και η Seagate δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση αναφορικά με την τιμή διάθεσης του, κρίνοντας από το SSD της Samsung χωρητικότητα 15,36TB το οποίο προορίζεται επίσης για επιχειρήσεις και τιμή 10.000 δολάρι��, η πρόταση της Seagate θα ξεφεύγει τιμολογιακά.

Το νέο SSD για την ώρα είναι μόνο εκθεσιακό μοντέλο και σύμφωνα με το προωθητικό υλικό της Seagate χρησιμοποιώντας μόλις 17 τέτοια SSD φτάνει κανείς της εντυπωσιακή χωρητικότητα του 1 Petabyte. Επιπλέον έχει αρκετά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, όπως αναφέρει η εταιρεία μόλις 1 Watt ανά 4TB χωρητικότητας.

Όπως καταλάβατε περιμένουμε με ενδιαφέρον την κυκλοφορία του το επόμενο έτος και βέβαια, από καθαρή περιέργεια, την τιμή διάθεσης του.

Πηγή:Techblog.gr