Ερευνητές από την εταιρεία ασφαλείας Check Point ανακάλυψαν ένα νέο κενό ασφαλείας, το οποίο όπως αναφέρουν, επηρεάζει Android συσκευές με chipsets της Qualcomm. Το QuadRooter είναι ένα σετ από 4 κενά ασφαλείας που εκθέτουν πάνω από 900 εκατ. smartphones και tablets με Android.

Μεταξύ αυτών είναι και καινούριες συσκευές όπως το Samsung Galaxy S7 ή το BlackBerry DTEK50, που ανακοινώθηκε ως το πιο ασφαλές Android smartphone στον κόσμο.

Στην περίπτωση που κάποιος εκμεταλλευτ��ί το QuadRooter, μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του smartphone ή του tablet. Μπορεί να έχει πρόσβαση ακόμη σε ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες και πληροφορίες αποθηκευμένες στη συσκευή. Για να αποκτήσει κάποιος hacker πρόσβαση στην συσκευή, θα πρέπει ο χρήστης να εγκαταστήσει ένα κακόβουλο app, το οποίο δεν ζητά κάποια ιδιαίτερα permissions.

Η Qualcomm ενημερώθηκε από τον Απρίλιο για τα τρωτά σημεία που βρέθηκαν στους software drivers της και λέει ότι διορθώθηκαν όλα τα bugs δίνοντας τα απαραίτητα patches στους χρήστες. Ενώ τρεις από τις ευπάθειες διορθώθηκαν στα τελευταία Android security updates της Google, υπάρχει ακόμη ένα που θα έρθει τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, να πούμε ότι η Check Point διαθέτει το QuadRooter Scanner app στο Google Play μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε αν η συσκευή σας είναι εκτεθειμένη.

Πηγή:Techblog.gr