Μέσα από tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ο Tim Cook, CEO της Apple, έκανε γνωστό ότι οι πληρωμές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε developers από την Apple έχουν φτάσει τα 50 δις δολάρια.

Ο Ιούλιος φαίνεται πως ήταν ένας πολύ «δυνατός» μήνας για τους developers, ενώ η προηγούμενη ανακοίνωση της Apple ήταν μόλις πριν από επτά μήνες, όταν τότε οι πληρωμές από την εταιρεία προς τους developers είχαν φτάσει τα 40 δις δολάρια. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το νούμερο αυτό μεγαλώνει πολύ γρήγορα πλέον και αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι developers επιλέγουν κάποιες φορές το iOS έναντι ανταγωνιστικών mobile λειτουργικών συστημάτων.

Ένα σημείο που πρέπει να αναφερθεί είναι οι μηνιαίες συνδρομές σε εφαρμογές, πιθανόν in-app-purchases μιας και δεν αναφέρεται συγκεκριμένα, τον Ιούλιο βρέθηκαν στο υψηλότερο σημείο τους. Η Apple μάλιστα χαρακτηρίζει αυτό τον τρόπο πληρωμής ως την καλύτερη επιλογή για να βγάλουν χρήματα οι developers από τις εφαρμογές που διαθέτουν στο App Store. Η Apple δε, όσον αφορά τις συνδρομές στο επίπεδο των εφαρμογών, ανακοίνωσε ότι από το φθινόπωρο θα δώσει μεγαλύ��ερο βάρος σε αυτές.