Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορείς να αντιμετωπίσεις σε κάποια περιοχή είναι η κίνηση, αλλά σίγουρα όχι το μόνο. Το θέμα του πάρκινγκ είναι ένα ακόμη πρόβλημα, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πονοκέφαλο.

Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει με μελλοντικό update το Google Maps, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα του πάρκινγκ στην περιοχή που ετοιμάζεσαι να πας.

Σύμφωνα με το Android Police και το APK teardown που έκανε, υπάρχουν γραμμές κώδικά που δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό η Google να επιτρέψει στο Google Maps να σου δίνει πληροφορίες για το πάρκινγκ, όπως κάνει για π��ράδειγμα με την κίνηση. Φυσικά δε θα λέει στους χρήστες που θα βρουν θέση να παρκάρουν (κάτι που θα θέλαμε πολύ να δούμε), αλλά θα σου δίνει «βαθμολογίες» για το πάρκινγκ ανάλογα την περιοχή βγάζοντας τις ενδείξεις «Easy, Medium, Limited».

Προς το παρόν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως ακριβώς θα λειτουργεί, αλλά σίγουρα θα είναι χρήσιμη πληροφορία πριν πας κάπου να γνωρίζεις αν θα ταλαιπωρηθείς με το θέμα του πάρκινγκ.

Πηγή:Techblog.gr