Στις 9 Ιανουαρίου 2009, ο Steve Jobs άλλαξε το σκηνικό στις mobile συσκευές όπως τις γνωρίζαμε μέχρι τότε, ανακοινώνοντας το πρώτο iPhone στο Macworld. Σήμερα, ο τωρινός CEO Tim Cook έρχεται να ανακοινώσει ότι πουλήθηκε το δισεκατομμυριοστό iPhone.

Η Apple κατάφερε να πουλήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο smartphones σε λιγότερο από 10 χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο Cook στο εταιρικό meeting που πραγματοποίησε με τους υπαλλήλους του.

Ο Cook ανέφερε ότι το iPhone έγινε ένα από τα πιο πετυχημένα και σημαντικά προϊόντα που άλλαξαν τον κόσμο. «Την περασμένη εβδομάδα πετύχαμε έναν ακόμη πολύ σημαντικό στόχο πουλώντας το δισεκατομμυριοστό iPhone. Εμείς ποτέ δεν θέσαμε ως στόχο να πουλήσουμε τα περισσότερα, αλλά τα καλύτερα προϊόντα που κάνουν τη διαφορά», είπε χαρακτηριστικά ο Tim Cook. Επιπλέον, τους ευχαριστεί όλους όσους βοηθούν την Apple να αλλάξει τον κόσμο κάθε μέρα: «Thank you to everyone at Apple for helping change the world every day».

Η ανακοίνωση για το δισεκατομμυ��ιοστό iPhone έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο, όπου φάνηκε ότι οι πωλήσεις iPhone είναι σε πτωτική πορεία για δυο συνεχόμενα τρίμηνα.

Πηγή:Techblog.gr