​Μπορεί η ιδέα της μετατροπής του smartphone σας σε laptop να μην είναι καινούργια (πχ. Motorola Atrix, σειρά Asus Padfone), αλλά μια startup ομάδα παρουσίασε μια αναθεωρημένη πρόταση που σύντομα θα προωθήσει μέσω Kickstarter.

Το project ονομάζεται Superbook και υπόσχεται να συνδυάσει την εμπειρία χρήσης laptop με smartphone, καταβάλοντ��ς το ποσό των 100 δολαρίων.

Ο τρόπος λειτουργίας του Superbook είναι απλός. Από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών, η συσκευή ενσωματώνει μια οθόνη 11.6 ιντσών ανάλυσης 1366×768 pixels, ένα πληκτρολόγιο, ένα trackpad με τεχνολογία multitouch, μια μπαταρία και φυσικά θύρες micro-USB / USB Type-C. Ο επεξεργαστής, η μνήμη RAM και η κάρτα γραφικών του smartphone σας θα δίνουν λειτουργική ισχύ στο Superbook.

Η επικοινωνία μεταξύ των δύο, εκτός από την σύνδεση μέσω καλωδίου, επιτυγχάνεται με μια εφαρμογή που πρέπει να περάσετε στο κινητό σας και ονομάζεται Andromium OS App. Το Andromium OS είναι ουσιαστικά το λογισμικό του Superbook, μέσω του οποίου δημιουργείται ένα γραφικό περιβάλλον που προσαρμόζει τις εφαρμογές και τα προγράμματα που υπάρχουν στο smartphone στην μεγάλη οθόνη του Superbook, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα ανοίγματος πολλών παραθύρων.

Σύμφωνα με την ομάδα πίσω από τα Andromium OS και Superbook, για να είναι σε θέση το κινητό σας να λειτουργήσει με το σύστημα θα πρέπει να έχει εγκατεστημένη την έκδοση 4.4.2 KitKat του Android ή νεότερη, ενώ τα προτεινόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ο Qualcomm Snapdragon 800 (ή νεότερος) και τουλάχιστον 2 GB μνήμη RAM.

Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον project που μπορεί να απελευθερώσει τις λειτουργίες του smartphone σας με μόλις 100 δολάρια. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην καμπάνια χρηματοδότησης του μπορείτε να επισκεφθείτε το Kickstarter σε λίγο καιρό.