Είναι γεγονός η Apple και το Πανεπιστήμιο της Νάπολης Federico II ανακοίνωσαν την λειτουργία της πρώτης ακαδημίας για προγραμματιστές εφαρμογών iOS η οποία ξεκινά τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα το νέο τμήμα, κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 θα προσφέρει σε περισσότερους από 200 φοιτητές δωρεάν τη δυνατότητα πρακτικής εκπαίδευσης στο αντικείμενο σχεδιασμού εφαρμογών. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε αντίστοιχες ενέργειες οι οποίες θα είναι μέρος της εκπαίδευσης για τους προγραμματιστές διάρκειες εννέα μηνών σε πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει η Apple. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Αμερικανική εταιρεία οπότε οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση σε εργαστήρια εξοπλισμένα πλήρως με λογισμικό και υλικό από την Apple.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσα από την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, ενώ θα υποβληθούν και σε σχετικό τέστ για την αγγλική ή ιταλική γλώσσα. Οι επιτυχόντες θα έχουν επιπλέον να περάσουν μια προσωπική συνέντευξη για να επιλεγούν εκείνοι που τελικά θα φοιτήσουν στο νέο τμήμα.

Αντίστοιχα οσοι θα ήθελα να εργαστούν ως καθηγητές στο συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστημίου θα πρέπει να περάσουν από αντίστοιχη διαδικασία με αίτηση μέσα από την ιστοσελίδα του.

Η Apple αναμένεται να συνεργαστεί και με άλλα Πανεπιστήμια για την δημιουργία αντίστοιχων τμημάτων σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Πηγή:Techblog.gr