​Προς τα τέλη Μαΐου η Microsoft ανακοίνωσε ότι υποχωρεί στην αγορά των smartphones για να επικεντρωθεί περισσότερο στο software. Ωστόσο, ο Myerson είχε τονίσει ότι αυτό είναι προσωρινό και ότι δεν αποχωρεί από την αγορά.

Σήμερα ακούμε για το επόμενο smartphone της Microsoft από δικό της στέλεχος. Ο Corporate VP of Windows Kevin Gallo, αναφέρθηκε στο επόμενο smartphone λέγοντας ότι θα είναι high-end συσκευή με στόχο την αγορά των επαγγελματιών και ότι θα είναι «καινοτόμο στην κατηγορία του».

surface-phone-570.jpg
«We’re really aligned to what we’ve done on the Windows desktop, which is we’ll lead with some high end and category innovation like we’ve done with Surface, and OEMs will go and build the breadth of the catalog», ανέφερε ο Gallo.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο Windows Phone OS τονίζοντας ότι δεν έχει εγκαταλειφθεί, ούτε υπάρχουν τέτοια σχέδια. Το Windows Phone υποστηρίζεται πλήρως, «We’re fully behind it. We’re not abandoning the phone», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν υπάρχει στ’αλήθεια καμία αλλαγή όσον αφορά στην κατεύθυνση και την στρατηγική κυκλοφορίας του Windows Phone software».

Τέλος, αναφέρθηκε ότι πολύ σύντομα θα δούμε σημαντικό update στο Windows 10 Mobile OS.

Πηγή: http://techblog.gr/