Παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό, το Spotify παραμένει η κορυφαία υπηρεσία streaming μουσικής και για να μιλήσουμε με αριθμούς, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έφτασε στους 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες!

Από αυτούς, τα 30 εκατομμύρια πληρώνουν, μάλιστα, για την premium έκδοση. Τα υπόλοιπα 70 εκατομμύρια επιλέγουν την δωρεάν έκδοση, η οποία αντί για πληρωμή έχει διαφημίσεις.

Ο πιο κοντινός ανταγωνιστής του Spotify είναι το Pandora με 80 εκατομμύρια χρήστες, αλλά οι αντίπαλοι στο κομμάτι streaming μουσικής γίνονται όλο και περισσότεροι με το πέρασμα του χρόνου.

Το Amazon Music έχει 46 εκατομμύρια συνδρομητές, οι οποίοι κατά κάποιον τρόπο είναι όλοι επί πληρωμή μιας και η υπηρεσία δίνεται ως bonus στους Prime subscribers. Υπάρχουν επίσης Google Music και Apple music, τα οποία αυξάνουν τη δημοτικότητά τους, με την Apple να καταφέρνει σε έναν χρόνο λειτουργίας να φτάνει στους 15 εκατ. συνδρομητές.

Ωστόσο, λόγω του ότι το 80% των χρημάτων του Spotify πηγαίνει σε καλλιτέχνες, εταιρείες και παραγωγούς, το 2015 είχε λειτουργικές απώλειες ύψους 209 εκατ. δολαρίων ενώ το 2014, το αντίστοιχο ποσό ήταν 186.8 εκατ. δολάρια.