​Κάποτε στις συναυλίες βλέπαμε το κοινό να κρατά αναμμένους αναπτήρες και άλλα αξεσουάρ που βγάζουν φως, έτσι ώστε να φτιάξουν ατμόσφαιρα. Οι εποχές άλλαξαν και σήμερα σχεδόν όλοι έχουν ανά χείρας το smartphone για να απαθανατίσουν τη στιγμή και καταλήγουν να τη ζουν μέσα από την οθόνη του κινητού.

smartphones-concert-02-570.jpg

Για τους καλλιτέχνες η εικόνα αυτή δεν είναι και η καλύτερη, γ��΄ αυτό η Alicia Keys αποφάσισε να απαγορεύσει τα smartphones από συναυλία της. Όσοι αποφασίσουν να πάνε σε συναυλία της θα τους δοθεί μια ειδική θήκη από την Yondr, όπου θα βάλουν μέσα τα κινητά τους και δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση εκτός αν κάποιος από τους διοργανωτές την ξεκλειδώσει.

Η Yondr αναφέρει: «Θεωρούμε ότι τα smartphones έχουν απίστευτη χρησιμότητα, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Σε κάποιες καταστάσεις αποσπούν την προσοχή – αποκόβουν τα άτομα από τους υπολοίπους και το άμεσο περιβάλλον τους».

smartphones-concert-01-570.jpg

Αρκετοί καλλιτέχνες έχουν δείξει την ενόχλησή τους όταν βλέπουν άτομα από το κοινό να τραβούν με το κινητό ενώ είναι στη σκηνή. Ο Benedict Cumberbatch (Sherlock) έχει κάνει έκκληση στο κοινό να απομακρύνει τα κινητά ενώ παίζει, ενώ πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Adele, η οποία σε συναυλία της ζήτησε από fan να σταματήσει να την τραβά video και να την δει εκείνη τη στιγμή ζωντανά. Η Alicia Keys για να αποφύγει αυτές τις καταστάσεις, αποφάσισε να τα απαγορεύσει πλήρως.

Πηγή: Techblog.gr