Εδώ και καιρό διάφοροι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει να βάζουν διπλή κάμερα στην πλάτη των συσκευών τους, κάτι που έχει ακουστεί πολύ έντονα ότι θα κάνει και η Apple στο iPhone 7 Plus, το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα το φθινόπωρο.

Ωστόσο, οι νέες φήμες που έρχονται από το κινέζικο Weibo λένε ότι λόγω τεχνικών δυσκολιών, η Apple τελικά δεν θα βάλει dual-camera στην πλάτη του μεγαλύτερου iPhone 7 Plus ή Pro (όπως και να ονομαστεί).

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για κάμερες 12 Megapixel στο iPhone 7 Plus, με τον δεύτερο αισθητήρα να χρησιμοποιείται για οπτικό ζουμ. Οι περισσότερες εικόνες που έχουν διαρρεύσει και τα σχέδια δείχνουν dual-camera setup, αλλά οι πληροφορίες που διαρρέουν στο Weibo από πηγές της Foxconn λένε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον.

Εξωτερικά τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus δεν αναμένεται να έχουν μεγάλες διαφορές από τους προκατόχους τους και features όπως η dual-camera στο 7 Plus θα το βοηθούσαν να ξεχωρίσει και να προσελκύσει τους χρήστες. Παρ΄όλα αυτά, η Apple δείχνει αισιόδοξη και οι πληροφορίες τη θέλουν να έχει παραγγείλει 72 με 78 εκατομμύρια iPhone 7 για φέτος, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.