Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των Nexus smartphones είναι η πρόσβαση σε stock Android και η γρήγορη αναβάθμιση στην επόμενη έκδοση του OS μόλις γίνει διαθέσιμη, κάτι που δεν έχουν όσοι επιλέξουν κινητό άλλων κατασκευαστών.

Στο εξής όμως η Google θέλει να κάνει τα Nexus smartphones να ξεχωρίζουν π��ρισσότερο. Κατά τη διάρκεια του Recode Code Conference, ο Sundar Pichai, CEO της Google αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να κάνει τα μελλοντικά Nexus να ξεχωρίζουν και αυτό θα γίνει βάζοντας περισσότερα features στο Android. «You’ll see us hopefully add more features on top of Android on Nexus phones. There’s a lot of software innovation to be had», ανέφερε ο ίδιος.

Επίσης, ο Pichai τόνισε ότι η Google θα έχει άποψη ως προς το design των νέων Nexus που θα κυκλοφορούν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παρέμβει στο design και τα χαρακτηριστικά που θα μπουν μέσα, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα Android.

Ο CEO ξεκαθάρισε ότι η Google θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τρίτους κατασκευαστές για τη δημιουργία των Nexus, αλλά θα έχει μεγαλύτερο έλεγχο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που θα ενσωματώσει στο Android των επερχόμενων Nexus (κάτι που κάνουν οι τρίτοι κατασκευαστές στις συσκευές τους εδώ και καιρό).

Πηγή:Techblog.gr