Οι φήμες θέλουν την Apple να ετοιμάζεται να φέρει στο OS X 10.12 τη δυνατότητα ξεκλειδώματος του Mac μέσω του Touch ID του iPhone. Αυτό βεβαίως δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι ισχύει, γνωρίζουμε όμως για τα Windows 10 της Microsoft.

Κατά τη διάρκεια της Computex 2016, η Microsft ανακοίνωσε ότι σύντομα οι χρήστες των Windows 10 θα μπορούν να ξεκλειδώνουν τα PCs τους χρησιμοποιώντας τα wearables που φορούν στον καρπό. Η Microsoft ανέβηκε στη σκηνή και έδειξε το νέο feature το οποίο λειτουργεί με συσκευές όπως το Microsoft Band και το Bionym Nymi. Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι κομμάτι του Windows Hello Companion Device Framework.

Αυτό θα ��πιτρέψει σε τρίτους κατασκευαστές να δημιουργήσουν wearables, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν το ξεκλείδωμα Windows 10 PCs.

Η Microsoft δεν ανέφερε πότε θα έρθει το νέο χαρακτηριστικό, αλλά με το Windows 10 Anniversary Update προ των πυλών, υποθέτουμε ότι θα έρθει εκεί. Μέχρι τότε, οι χρήστες θα πρέπει να βασίζονται σε πιο παραδοσιακούς τρόπους ξεκλειδώματος. Η πιθανή ημερομηνία για το update είναι η 29η Ιουλίου.

Πηγή:Techblog.gr