Κάθε χρόνο γεννιούνται ανά τον κόσμο εκατομμύρια πρόωρα μωρά, τα οποία δεν έχουν φτάσει στο στάδιο της ανάπτυξης που πρέπει και για το λόγο αυτό μπαίνουν σε θερμοκοιτίδες. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που βοηθά στην σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου είναι η φωνή της μητέρας.

Το παραπάνω προκύπτει από μια έρευνα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες, αλλά η επαφή με την μητέρα είναι δύσκολη να υπάρξει όταν το νεογέννητο είναι μέσα στη θερμοκοιτίδα. Εδώ έρχεται να παίξει η τεχνολογία το ρόλο της και πιο συγκεκριμένα η Samsung.

Οι Κορεάτες δημιούργησαν μια εφαρμογή, την οποία ονομάζουν Voices of Life και στόχος της είναι να βοηθήσει στην σωστή ανάπτυξη των πρόωρων μωρών. Το app επι��ρέπει στη μητέρα να καταγράψει τους χτύπους της καρδιάς και τη φωνή της. Στη συνέχεια η εφαρμογή θα αφαιρέσει τυχόν υψηλές συχνότητες για να μιμηθεί τους ήχους που μπορεί να ακούει το μωρό όντας στη μήτρα.

Στη συνέχεια το ηχογραφημένο υλικό θα αρχίσει να παίζει στο ηχείο που είναι τοποθετημένο δίπλα στην θερμοκοιτίδα, επιτρέποντας στο μωρό να ακούει τη φωνή της μητέρας του, ακόμη και όταν δεν είναι εκεί. Με τα στατιστικά να δείχνουν ότι την περασμένη χρονιά γεννήθηκαν 15 εκατομμύρια πρόωρα μωρά, η εφαρμογή της Samsung θα μπορούσε να βοηθήσει πολλούς γονείς και βρέφη ανά τον κόσμο.

Προς το παρόν η Samsung δεν έδωσε σαφείς πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει το app και σε ποιες περιοχές θα γίνει διαθέσιμο.

Δείτε το video...