Την ώρα που η Apple ανακοινώνει την πρώτη πτώση πωλήσεων στην ιστορία του iPhone, η Samsung δημοσιεύει τα δικά της οικονομικά αποτελέσματα. Οι επιδόσεις των Κορεατών κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες τους χάρη στα νέα Galaxy S7.

H Samsung ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου οικονομικού τριμήνου, αποκαλύπτοντας 5.7% συνολική αύξηση στα συνολικά έσοδα και 12% αύξηση στα λειτουργικά κέρδη. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα ήταν στα 43.46 δισ. δολάρια και τα κέρδη στα 5.83 δισ. δολάρια.

Η ίδια αποδίδει την αύξηση κερδών στην κυκλοφορία του Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge που έγινε νωρίτερα, και στην επιτυχία που είχε. Στην θετική πορεία των εσόδων συνέβαλαν τα προϊόντα μνήμης, η παροχή 14nm System LSI προϊόντων και οι αυξημένες πωλήσεις OLED panels.

Το τμήμα Samsung Mobile είχε ενοποιημένα έσοδα ύψους 24.12 δισ. δολαρίων, 6.6% αύξηση από το προηγούμενο έτος και 3.4 δισ. δολάρια λειτουργικά κέρδη, σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση 42%. Αυτές είναι οι καλύτερες επιδόσεις που είχε το συγκεκριμένο τμήμα σχεδόν τα τελευταία 2 χρόνια.

Όσο για την επόμενη χρονιά, η Samsung αναμένει ήπια ζήτηση για τα smartphones και αρνητική ανάπτυξη στην αγορά των tablets. Τέλος, η ίδ��α αναφέρει ότι θα ενισχύσει την ηγετική της θέση στην κατηγορία των premium smartphones με τη βοήθεια των Galaxy S7 και S7 edge, αυξάνοντας παράλληλα τον όγκο και βελτιώνοντας την κερδοφορία στην mid και low-end κατηγορία.

Πηγή:Techblog.gr