Για το πόσο επικίνδυνο είναι να οδηγείς και να στέλνεις μηνύματα στο κινητό, έχουμε πει πολλές φορές, όμως η χρήση του κινητού δεν είναι καθόλου ακίνδυνη ακόμη και για τους πεζούς. Είναι συχνό πλέον το φαινόμενο όλοι να περπατούν στο δρόμο και να έχουν τα μάτια στο κινητό.

Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει να βρεθείς αγκαλιά με μια κολόνα, έναν άλλο πεζό ή ακόμη και να βάλει τη ζωή σου σε κίνδυνο αν δεν προσέξεις τα διερχόμενα οχήματα.

Στο Augsburg της Γερμανίας, οι αρχές αποφάσισαν τοποθετήσουν φανάρια, ��α οποία είναι σχεδιασμένα να προειδοποιούν όσους περπατούν και στέλνουν μηνύματα στο κινητό. Μιας και οι χρήστες έχουν τα μάτια τους στο πάτωμα, τα ειδικά φανάρια έχουν τοποθετηθεί κάτω στο δρόμο για να μπορέσουν να δουν και να αντιληφθούν ότι βγαίνουν στο δρόμο και να είναι προσεκτικοί.

Σύμφωνα με τις αρχές, η ιδέα για τα εν λόγω φανάρια ήρθε όταν ένα 15χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του επειδή περπατούσε και είχε τα μάτια στο κινητό, μην μπορώντας να δει το διερχόμενο τραμ.

Πάντως η χρήση smartphone σήμερα από τους πεζούς, δεν απασχολεί μόνο τη Γερμανία. Στο Βέλγιο έχουμε δει ειδικές λωρίδες για τους πεζούς που περπατούν και γράφουν, ενώ κάποιες πολιτείες στις ΗΠΑ θέλουν να επιβάλουν πρόστιμα και φυλάκιση σε όσους χρησιμοποιούν το κινητό ενώ περπατούν.

Πηγή:Techblog.gr