​Τα smartwatches και οι fitness συσκευές μπορεί να είναι τα σημερινά wearables, όμως δεν αργεί η στιγμή που θα δού��ε εξαιρετικά λεπτές μεμβράνες, οι οποίες θα φέρουν τις ψηφιακές οθόνες στην επιφάνεια του σώματός μας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στα μελλοντικά wearables, καθώς αναπτύσσουν μια νέα μορφή ηλεκτρονικού δέρματος ή e-skin, το οποίο είναι σχεδόν τόσο εύκαμπτο και ελαστικό όσο το κανονικό μας δέρμα. Το e-skin έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης πολυμερών δίδοδων εκπομπής φωτός (LED) στο χέρι σου ή όπου αλλού το τοποθετήσεις.

e-skin-01-570.jpg
Το e-skin μοιάζει με μια πλαστική μεμβράνη που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα, έχει πάχος μόλις 3 μικρόμετρα, είναι αρκετά ανθεκτι��ό έτσι ώστε να τεντωθεί και να τσαλακωθεί εκατοντάδες φορές.

Τα organic PLEDs που δημιουργήθηκαν από τους ερευνητές έχουν τη δυνατότητα να απεικονίζουν 3 χρώματα – κόκκινο, πράσινο, μπλε- τα οποία ενεργοποιούνται με ηλεκτρικούς παλμούς. Στην τωρινή μορφή του το e-skin χρησιμοποιείται για να προβάλει τον παλμό και και τη συγκέντρωση του οξυγόνου στο αίμα του χρήστη.

e-skin-02-570.jpg
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα νοσοκομεία έτσι ώστε να προβάλει τα δεδομένα στο χέρι του χρήστη, κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης. Άλλες πιθανές χρήσεις, είναι για αθλητές κατά την διάρκεια της προπόνησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.