Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Sharp παρουσίασε το RoboHon, ένα δίποδο smartphone το οποίο μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα βολικό, αλλά σίγουρα είναι το πιο χαριτωμένο smartphone που έχουμε δει και ετοιμάζεται να βγει στην αγορά.

Η Sharp ανακοίνωσε ότι το RoboHon θα είναι διαθέσιμο στην Ιαπωνία από 26 Μαΐου, ενώ οι προ-παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από τώρα. Όσο για την τιμή του, αν θέλετε να έχετε ένα smartphone – κατοικίδιο μέσα στο σπίτι, θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς κοστίζει 1.800 δολάρια, πολλά περισσότερα από μια top ναυαρχίδα σήμερα.

Το RoboHon είναι 8 ιντσών στο σύνολο, ενσωματώνει οθόνη 2 ιντσών στην πίσω πλευρά, κάμερα και projector στην μπροστινή πλευρά. Περπατά, μιλά, χορεύει και συνδέεται σε LTE. Μπορεί να αναγνωρίσει τους ανθρώπους από το πρόσωπο ή την φωνή τους και να προσαρμοστεί ανάλογα, θα ενημερώσει αν έχεις κάποιο μήνυμα ή να χαμογελάσεις στην κάμερα κλπ. Όταν δει ότι είσαι λυπημένος και μόνος, προβάλει χαρούμενες εικόνες για να σου αλλάξει διάθεση.

Τέλος, να πούμε ότι το RoboHon έχει σχεδιαστεί από τον διάσημο Tomotaka Takahashi, γνωστό για τα ανθρωποειδή ρομπότ που έχει σχεδιάσει.

Θα το αγοράζατε;

Δείτε το video...

Sharp RoboHon

Sharp RoboHon

Sharp RoboHon