​Σε μια προσπάθεια να κάνει βελτιώσεις στον δικό της Microsoft Edge browser και να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, η Microsoft προχωρά σε αλλαγές και βελτιώσεις. Ανακοίνωσε ότι στις μελλοντικές εκδόσεις θα φέρει αυτόματη παύση στο Flash περιεχόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Microsoft Edge browser θα αναβαθμιστεί έτσι ώστε να κάνει αυτόματη παύση σε λιγότερο σημαντικό Adobe Flash περιεχόμενο στη σελίδα, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων και animations. Το περιεχόμενο θα παίξει μόνο όταν ο χρήστης πατήσει το play.

Μόνο το ουσιώδες περιεχόμενο όπως βίντεο και παιχνίδια θα παίζουν αυτόματα. Αυτό θα βοηθήσει στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και θα βελτιώσει την απόδοση, ειδικά σε tablets και ultrabooks. Την περασμένη χρονιά η Google έκανε το ίδιο με τον Chrome και μερικούς μήνες αργότερα σταμάτησε εντελώς την υποστήριξη για Flash διαφημίσεις.

Η Microsoft θα φέρει την ανανεωμένη έκδοση του Edge, στο επερχόμενο Windows 10 build 14316. Παράλληλα, η εταιρεία ενθαρρύνει τους web developers να φύγουν από Flash και να υιοθετήσουν πιο open web standards.