​Το επόμενης γενιάς Apple Watch λέγεται ότι μπορεί να ανακοινωθεί επίσημα στο WWDC 2016 και θα είναι πολύ πιο λεπτό από τον προκάτοχό του. Φημολογείται ότι θα έχει FaceTime camera, μεγαλύτερη μπαταρία και θα λειτουργεί ως stand alone συσκευή.

Αν ισχύουν οι πληροφορίες, το Apple Watch 2 θα μπορεί να πραγματοποιεί και να δέχεται κλήσεις, notifications και άλλα, χωρίς να είναι συνδεδεμένο με το iPhone.

Τι γνώμη έχουν όμως οι κάτοχοι του Apple Watch για τον διάδοχό του; Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερ��υνών Fluent, το 60% αυτών που έχουν το Apple Watch σχεδιάζει να αγοράσει το Apple Watch 2.

Από τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, ένα 8% είχε στην κατοχή του το Apple Watch και το ίδιο ποσοστό είχε ένα smartwatch άλλης εταιρείας. Επομένως πάνω από το 80% των ατόμων δεν είχε smartwatch στην κατοχή του, άρα υπάρχει ακόμη τεράστιο κομμάτι χρηστών που πρέπει να πείσουν οι κατασκευαστές για την χρησιμότητα ενός smartwatch.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο μεγαλύτερος λόγος για την μη αγορά του Apple Watch είναι η τιμή του. Μετά την έκπτωση 50 δολ. που έγινε τον περασμένο μήνα, το Apple Watch ξεκινά από 299 δολ. Όσοι το έχουν αγοράσει ήδη, αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο στην αγορά έπαιξε η άνεση και τα features, ενώ πιο κάτω στην λίστα βρίσκονται η μόδα και το προσιτό κόστος.

Οι κάτοχοι του Apple Watch είναι οι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον των smartwatches, το 75% θεωρεί ότι μέσα σε 10 χρόνια η πλειοψηφία των Αμερικανών θα έχει smartwatch στην κατοχή του.

Το smartwatch μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη, όμως η έρευνα δείχνει για άλλη μια φορά το brand loyalty των χρηστών της Apple.

Εσείς σκοπεύετε να προχωρήσετε στην αγορά κάποιου smartwatch ή και του Apple Watch;