​Τον προηγούμενο μήνα Huawei και Leica ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για να κάνουν βελτιώσεις στην mobile φωτογραφία. Η πρώτη συσκευή για την οποία έβαλε το χεράκι της η Leica είναι το πολυαναμενόμενο Huawei P9, που θα ανακοινωθεί 6 Απριλίου.

Οι πληροφορίες έρχονται από τον αναπληρωτή πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Huawei, Guo Ping, στην επίσημη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, τα οποία ήταν άκρως εντυπωσιακά. Η Huawei σημείωσε το 2015 τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων από το 2008.

Huawei-P9-images-leaked-4.jpg
«We are going to launch our P9 flagship phone very soon and this is a product that we worked with Leica to produce», είπε χαρακτηριστικά ο Guo Ping.

Παράλληλα, διέρρευσε μια φωτογραφία του Huawei P9 με την γνωστή dual-camera στην πλάτη, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται και το brand της Leica στην πλάτη, φαίνεται διάφραγμα φακού f/2.2 και εστιακό μήκος 27mm.

Tο Techblog θα βρίσκεται στο Λονδίνο στις 6 Απριλίου για τα αποκαλυπτήρια του Huawei P9 το οποίο αναμένεται με τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις, το Huawei P9 Lite με οθόνη 5 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 625, μνήμη RAM 2GB και ενσωματωμένη μνήμη 16GB. Το Huawei P9 θα έρθει με οθόνη 5.2 ιντσών, επεξεργαστή Kirin 950, μνήμη RAM 3GB και ενσωματωμένη μνήμη 32GB. Το Huawei P9 Special Enhanced version αναμένεται με οθόνη 5.8 ιντσών, Kirin 955, μνήμη RAM 4GB, χωρητικότητα 64GB. Τέλος, το Huawei P9 Max φημολογείται με οθόνη 6.2 ιντσών, Kirin 955, μνήμη RAM 4GB και χωρητικότητα 64GB/128GB.