Το Facebook Messenger έχει σταματήσει να είναι μια απλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλήσεις, βιντεοκλήσεις, αποστολή χρημάτων αλλά και για να παίξεις παιχνίδια, όπως το κλασικό παιχνίδι σκακιού.

Επόμενο βήμα; Οι αεροπορικές εταιρείες. Η ολλανδική KLM Royal Dutch Airlines, γίνεται η πρώτη εταιρεία που συνάπτει συνεργασία με το Facebook και μέσω του Messenger επιτρέπει το check in σε πτήσεις της.

Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι επιβάτες είναι όταν κλείνουν τα εισιτήρια από την σελίδα της εταιρείας, να επιλέξουν να λαμβάνουν πληροφορίες στον Messenger. Τότε θα έρθουν στο κινητό όλες οι πληροφορίες για το δρομολόγιο, η κάρτα επιβίβασης, η επιβεβαίωση του check-in, ακόμη και πληροφορίες για τυχόν καθυστέρηση της πτήσης. Στην περίπτωση που είναι απαραίτητο, ο επιβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το τον Facebook Massenger για να επικοινωνήσει μέσω μηνυμάτων με άτομο της εταιρείας.

Το Facebook θέλει να μιμηθεί ασιατικά messaging apps όπως το WeChat, που επιτρέπει στους χρήστες μέσα από την εφαρμογή να κάνουν αγορές, να καλέσουν ταξί, να μεταφέρουν χρήματα σε φίλους κλπ. Η συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες είναι ένα τεράστιο κομμάτι που θέλει να εκμεταλλευτεί το Facebook και μελλοντικά θα προστεθούν κι άλλες εταιρείες στον κατάλογο.

Με δηλώσεις του ο David Marcus του Facebook, ανέφερε ότι περίπου το 80% χρηστών που ταξιδεύουν με τις αμερικανικές αερογραμμές, έχει εγκατεστημένο στο κινητό του τον Messenger. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Facebook Messenger έχει πάνω 800 εκατ. ενεργούς χρήστες τον μήνα.

φβ.jpg


facebook-messenger-klm-01-570

facebook-messenger-klm-02-570

Πηγή:Techblog.gr