Το update σε iOS 9.3 δόθηκε την Δευτέρα 21 του μήνα, την ίδια μέρα που έγινε η ανακοίνωση των iPhone SE και του νέου iPad Pro 9.7 ιντσών. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα είχε σχεδιάσει η Apple, καθώς η αναβάθμιση έφερε πολλά προβλήματα.

Μέσα στις πρώτες ώρες που έγινε διαθέσιμη η αναβάθμιση, οι χρήστες παλαιότερων συσκευών άρχισαν να παραπονιούνται ότι το iOS 9.3 κάνει σχεδόν άχρηστες τις συσκευές τους. Η Apple δήλωσε ενήμερη για το θέμα και έφερε ένα νέο update για συσκευές από iPhone 5s και το πρώτο iPad Air.

Τα προβλήματα συνεχίζονται με link σε Safari, Mail, Notes και Messages, που κρασάρουν τις εφαρμογές. Στην σελίδα της Apple γίνονται όλο και περισσότεροι οι χρήστες που παραπονιούνται για το νέο bug. Η αιτία παραμένει άγνωστη και αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο φαίνεται να είναι οι κάτοχοι iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Όταν προσπαθούν να ανοίξουν ένα link για να μεταβούν σε μια σελίδα είτε δεν ανοίγει ποτέ, είτε παγώνει το app και κρασάρει.

Οι αναφορές των χρηστών λένε ότι δεν επηρεάζονται μόνο τα first-party apps της Apple, αλλά τα links δεν ανοίγουν σε Safari, παθαίνουν το ίδιο και σε Chrome. Όταν κρατάς πατημένο το link, κρασάρει όλο το app. Μιας και υπάρχουν πολλά παράπονα από χρήστες των τελευταίων μοντέλων, ίσως το πρόβλημα να σχετίζεται με το 3D Touch feature. Όμως, περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από την Apple.


Δείτε το video...

Πηγή:Techblog.gr