Όταν ανακοινώθηκε επίσημα το Oculus Rift πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν την ακριβή τιμή του στα 599 δολάρια. Στη συνέχεια ήρθε το ακόμη πιο ακριβό HTC Vive με τιμή 799 δολ. ενώ για το Sony PlayStation VR είχε ακουστεί ότι θα κοστίζει 800 δολάρια.

Τελικά η Sony έκανε σήμερα τις επίσημες ανακοινώσεις και τα ευχάριστα νέα είναι ότι όχι μόνο δεν είναι πιο ακριβό από το HTC Vive, αλλά είναι πιο φθηνό και από τo Oculus Rift.

Το Sony PlayStation VR θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Οκτώβριο και η τιμή του είναι αρκετά οικονομική στα 399 δολάρια (συγκριτικά πάντα με τους αντιπάλους του). Η τιμή του είναι στα ίδια επίπεδα με την κονσόλα του PlayStation 4 οπότε και για τα δυο θα χρει��στείτε γύρω στα 800 δολ.

Η Sony είχε υποσχεθεί ότι η κυκλοφορά θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2016, όμως τελικά θα καθυστερήσει και η ίδια δεν παραλείπει να τους ευχαριστήσει όλους για την υπομονή και την υποστήριξη τους.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά, το Sony PlayStation VR θα έρθει με οθόνη 5.7 ιντσών OLED, ανάλυσης 1920×1080 pixels, με 120 Hz refresh rate, πεδίο θέασης 100 μοιρών και tracking sensors 360 μοιρών. Είναι συμβατό με χειριστήρια DualShock 4 και PS Move, απαιτεί PlayStation Move camera, που έχει έξτρα κόστος. Επιπλέον, οι χρήστες θα πρέπει να έχουν το PS4.

Τέλος, αποκαλύφθηκε ότι πάνω από 200 developers δημιουργούν περιεχόμενο για το Sony PlayStation VR και μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένουμε γύρω στα 50 παιχνίδια.

Τι λέτε;

Sony-PlayStation-VR-02-570

Sony-PlayStation-VR-01-570