Η τιμή του νέου Samsung Galaxy S7 που είναι διαθέσιμο εδώ και λίγες μέρες στην αγορά, ξεκινά γύρω στα 700 ευρώ και αντίστοιχα 670 δολάρια στην αγορά των ΗΠΑ. Πόσο όμως κοστίζουν στη Samsung τα υλικά για την κατασκευή της ναυαρχίδας της;

Σύμφωνα με τους αναλυτές της IHS και τον λογαριασμό που έκαναν, τα υλικά του Samsung Galaxy S7 κοστίζουν 255 δολ., δηλαδή ένα δολάριο λιγότερο από το Samsung Galaxy S5, που κυκλοφόρησε πριν από 2 χρόνια.

Το πιο ακριβό υλικό του είναι ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 820, τον οποίο προμηθεύεται από την Qualcomm. H Samsung δίνει 62 δολ. για κάθε Snapdragon 820, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, ενώ η διεθνής έκδοση φορά τον δικό της Exynos 8890.

Η κάμερα 12 Megapixel με τεχνολογία Dual Pixel κοστίζει 13.7 δολάρια ενώ η συνολική συναρμολόγηση της συσκευής, 5 δολάρια.

Να σημειωθεί ότι στον τελικό λογαριασμό που έκανε η IHS, συμπεριλαμβάνονται μόνο τα υλικά κατασκευής, όχι τα ποσά που ξοδεύονται για έρευνα και ανάπτυξη, την ανάπτυξη του software, το marketing κλπ.

samsung-galaxy-s7-materials-01-570

samsung-galaxy-s7-570

Πηγή:Techblog.gr