​Η Samsung πρωτοπόρησε με την κυρτή οθόνη στο Samsung Galaxy Note Edge και από τότε έχει κυκλοφορήσει τα Samsung Galaxy s6 edge, Samsung Galaxy S6 edge+ και το καλύτερο όλων που είναι το φετινό Samsung Galaxy S7 edge.

H επόμενη που ακολούθησε τα βήματα των Κορεατών είναι η Κινέζικη Vivo με το Vivo Xplay 5. Οι πληροφορίες λένε ότι η Samsung ετοιμάζεται να πουλήσει (ή το έχει ήδη κάνει) τις κυρτές οθόνες της και σε άλλους Κινέζους κατασκευαστές.

Μεταξύ αυτών είναι και η Xiaomi, η οποία λέγεται ότι θα φέρει το Xiaomi Mi Note 2 με edge οθόνη. Το Xiaomi Mi Note έχει κάνει ήδη τον κύκλο του και πρόκειται να αντικατασταθεί σύντομα.

Το άλλο μεγάλο (κινέζικο) όνομα που αναφέρεται ότι κινείται προς την ίδια κατεύθυνση είναι η Huawei. Από τη στιγμή που οι κυρτές οθόνες προς το παρόν περιορίζονται κυρίως στις ναυαρχίδες, λογικά μιλάμε για τη σειρά Mate, πολύ πιθανό να είναι ο διάδοχος του Huawei Mate S.

Από την Huawei περιμένουμε πολύ σύντομα την επίσημη ανακοίνωση του Huawei P9, που έχει διαρρεύσει με dual-camera, αλλά δεν έχουμε δει edge οθόνη.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Samsung, στην αγορά της Ευρώπης, το Samsung Galaxy S7 edge πήρε το 61% των παραγγελιών σε σύγκριση με την flat έκδοση. Πως σας φαίνεται η νέα τάση που πάει να δημιουργήσει η Samsung με τις edge οθόνες σε smartphones;