Όσοι χρήστες θέλουν να έχουν ad blocking λογισμικό που θα μπλοκάρει τις διαφημίσεις από τις συσκευές τους, θα πρέπει είτε να κατεβάσουν ένα third-party app ή κάποιο browser extension.

Ωστόσο, τελευταία, όλο και περισσότερες εταιρείες όπως Mozilla, Samsung, ακόμη και η ASUS προσφέρουν native ad blocking χαρακτηριστικά.

Μέσα στη λίστα έρχεται να προστεθεί ο Opera browser για desktop, που όπως αναφέρει η εταιρεία είναι ο πρώτος μεγάλος browser που ενσωματώνει ad blocking τεχνολογία. «Είμαστε ο πρώτος μεγάλος πωλητής browser που ενσωματώνουμε ad-blocking feature, όμως η κίνηση αυτή δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν δεδομένης της δημοφιλίας του ad-blocking software, ακόμη και η Apple επιτρέπει στην πλατφόρμα της».

Το ad blocking λογισμικό δεν θα είναι ενεργοποιημένο by tefault, όταν ο χρήστης επισκέπτεται μια σελίδα, θα τον ρωτά αν θέλει να μπλοκάρει τις διαφημίσεις, έτσι μπορεί να επιλέξει ποιες σελίδες δεν έχουν ενοχλητικές διαφημίσεις και θα συνεχίσει να τις υποστηρίζει.

Η εταιρεία αναφέρει ότι χάρη στο ενσωματωμένο λογισμικό που μπλοκάρει τις διαφημίσεις, οι σελίδες μπορούν να φορτώσουν 45% πιο γρήγορα από Chrome με AdBlock και 21% πιο γρήγορα από τον Firefox με Adblock. Έχει ενσωμα��ωμένο ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να δεις πόσο γρήγορα φορτώνουν οι σελίδες με και χωρίς το ad blocking software.

Προς το παρόν το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο στην έκδοση για τους developers και αναμένεται σύντομα για όλους.

Δείτε το video...

Πηγή:Techblog.gr