Τεχνολογίες όπως το 5G, internet of things, εικονική πραγματικότητα, ρομπότ και διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον κατασκευαστών και επισκεπτών, έκθεση τεχνολογίας MWC 2016 στη Βαρκελώνη.

Μετά το 4G έρχεται το 5G με απίστευτες ταχύτητες mobile internet στο κινητό μας έως και 1000 φορές πιο γρήγορες από τις σημερινές. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές με ορίζοντα υλοποίησης το 2020.

Μάσκες εικονικής πραγματικότητας που σε ταξιδεύουν σε άλλους κόσμους και αυξάνουν την αδρεναλίνη ήταν ένα από τα Highlight της φετινής έκθεσης με αρκετές εταιρείες να παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή.

Όλα είναι ίντερνετ και οποιαδήποτε συσκευή θα μπορούσε να συνδεθεί στο διαδίκτυο, είναι ήδη συνδεδεμένη ήδη ανταλλάσοντας ��εδομένα και επικοινωνώντας από απόσταση.

Τα αυτοκίνητα γίνονται έξυπνα και τρέχουν τα δικά τους applications. Ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους και προσφέρουν ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης με οθόνη αφής.

Ρομπότ κινητά που περπατάνε και μιλάνε αλλά και συσκευές παρακολούθησης για μέσα στο σπίτι με έλεγχο από το κινητό στο σύντομο μέλλον θα πλαισιώνουν την καθημερινότητά μας.

Από την έκθεση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα smartphones με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές να παρουσιάζουν αρθρωτά μοντέλα με αποσπώμενα μέρη αλλά και με θερμική κάμερα.