​Ήρθε η σειρά της Samsung να σημειώσει νίκη στην πολυετή διαμάχη που έχει με την αιώνια αντίπαλό της Apple καθώς η μια πηγαίνει την άλλη στα δικαστήρια για παραβιάσεις διάφορων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το Εφετείο των ΗΠΑ ανέτρεψε την ετυμηγορία του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Καλιφόρνια, που το 2014 αποφάσισε ότι η Samsung παραβίασε πατέντα Apple και έπρεπε να πληρώσει 119.6 δολ. ως αποζημίωση.

Η Apple είχε σύρει την Samsung στα δικαστήρια διότι παραβίασε την πατέντα «quick links» μαζί με το slide-to-unlock και το auto-correct. Για όσους δεν γνωρίζουν, το quick links feature επιτρέπει στο κινητό να αναγνωρίζει δεδομένα όπως οι αριθμοί και να τα μετατρέπει σε clickable links.

Στην ετυμηγορία του, το Εφετείο των ΗΠΑ, στο οποίο είχε καταφύγει η Samsung, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Apple ότι η Samsung παραβίασε την πατέντα για τα «quick links». Αναφέρεται ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι Κορεάτες για ανίχνευση και linking, είναι τελείως διαφορετική από εκείνη της Apple, προσθέτει ότι και οι δυο άλλες πατέντες στην υπόθεση δεν στέκει ότι παραβιάστηκαν. Το ενδιαφέρον είναι ότι το δικαστήριο έκρινε ότι η Apple είναι τελικά αυτή που παραβίασε πατέντες της Samsung.

Σχολιάζοντας την απόφαση, εκπρόσωπος της Samsung είπε: «Η σημερινή απόφαση αποτελεί νίκη για τις επιλογές των καταναλωτών και βάζει τον ανταγωνισμό ξανά εκεί που ανήκει – στην αγορά, όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων».

Η Apple από την πλευρά της αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Πηγή: Techblog.gr