Αν δεν σας πείθουν οι Windows 10 ναυαρχίδες της Microsoft, τα Lumia 950 και Lumia 950 XL, από την έκθεση MWC 2016, η HP φέρνει την δική της πρόταση με Windows 10 Mobile και high-end χαρακτηριστικά.

Δεν είναι άλλο από το HP Elite x3, το οποίο σύμφωνα με την HP μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πλήρες desktop ή laptop.

To HP Elite x3 έρχεται με οθόνη 6 ιντσών QHD, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 820, μνήμη RAM 4GB, ενσωματωμένη μνήμη 64GB επεκτάσιμη έως 2TB μέσω κάρτας microSD. Ενσωματώνει τεράστια μπαταρία 4150mAh, η οποία μπορεί να φορτιστεί ασύρματα, σκάνερ ίριδας στην μπροστινή πλευρά και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην πλάτη. Η κάμερα είναι 16 Megapixel, η εμπρόσθια κάμερα 8 Megapixel.

Το HP Elite x3 χρησιμοποιεί το Windows 10 Continuum feature, που του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί αντί για PC σε οποιαδήποτε περίπτωση το χρειαστείτε. Η HP έχει δημιουργήσει μια σειρά από αξεσουάρ για το κινητό, όπως το Desk Dock και το Mobile Extender, τα οποία πωλούνται ξεχωριστά. Το Desk Dock έχει DisplayPort, 2 θύρες USB-A, θύρα USB-C και θύρα για Ethernet.

Το Mobile Extender είναι ουσιαστικά ένα 12.5 ιντσών notebook με το οποίο το κινητό συνδέεται ασύρματα και σου προσφέρει την εμπειρία ενός laptop.

Η HP αναφέρει ότι το κινητό θα βγει στην αγορά το καλοκαίρι, αλλά δεν ανακοίνωσε ακριβή ημερομηνία και τιμή.

Πηγή:Techblog.gr