Πριν από λίγες μέρες αναδείχθηκε το σοβαρό ζήτημα του ονομαζόμενου «date bug», το οποίο κάνει μη λειτουργικά 64-bit iPhones, iPads και iPod touch, όταν βάλεις την ημερομηνία 1 Ιανουαρίου 1970. Όταν κάνεις restart τη συσκευή, τότε γίνεται άχρηστη.

Αφού το ζήτημα του date bug συζητήθηκε έντονα, η Apple δηλώνει ενήμερη και υπόσχεται να το διορ��ώσει όσο πιο σύντομα γίνεται και να το συμπεριλάβει σε κάποιο μελλοντικό update, που θα δοθεί σε όλες τις συσκευές που επηρεάζονται.

Δυστυχώς δεν δίνει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτό, ούτε που οφείλεται το πρόβλημα. Οι αναφορές λένε ότι το πρόβλημα σχετίζεται με χρόνο UNIX, που είναι ένας τυποποιημένος μετρητής για τα δευτερόλεπτα από 1 Ιανουαρίου 1970. Ο χρόνος αποθηκεύεται ως 32-bit αριθμός.

Αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλετε την συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά παρ’όλα αυτά το κάνατε, μπορείτε να επαναφέρεται τη συσκευή σε ένα κατάστημα της Apple. Μια άλλη λύση είναι να αφήσετε τη μπαταρία να αποφορτιστεί εντελώς, τότε η ημερομηνία θα ρυθμιστεί και πάλι σωστά και το iPhone/iPad/iPod touch θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Πηγή:Techblog.gr