Προβλήματα στον ορίζοντα για την Apple μιας και η εταιρεία Immersion, η οποία αναπτύσει τεχνολογίες haptic feedback, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Apple.

Την κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε παράνομα δυο τεχνολογίες και τρεις πατέντες της οι οποίες χρησιμοποιούνται στο Apple Watch αλλά και στα iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s και iPhone 6s Plus.


Σύμφωνα με τις κατηγορίες που εξαπολύει η Immersion στην Apple, παραβίασε τις πατέντες «Haptic Feedback System with Stored Effects» και «Method and Apparatus for Providing Tactile Sensations», οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, Apple Watch. Επίσης, το iPhone 6s σε ξεχωριστή μήνυση αναφέρεται ότι παραβίασε την πατέντα «Interactivity Model for Shared Feedback on Mobile Devices», με τις αντιδράσεις της εταιρείας, εφόσον αποδειχτούν αληθινές, να είναι δικαιολογημένες.

Σε δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Immerstion, Victor Viegas, αναφέρει πως είναι χαρά του να βλέπει άλλες εταιρείες να αναγνωρίζουν τη χρησιμότητα των απτικών αναδράσεων και να τις ενσωματώνουν στα προϊόντα τους αλλά είναι σημαντικό να προστατεύεται η εταιρεία από παραβιάσεις των τεχνολογιών που έχουν αναπτύξει οι ίδιοι καθώς και τις συνεχείς προσπάθειες για ανάπτυξη της συνολικής εμπειρίας χρήσης των τεχνολογιών αυτών.

Η Apple χρησιμοποιεί τις ειδοποιήσεις με δόνηση για τηλεφωνικές κλήσεις και ειδοποιήσεις μηνυμάτων χρόνια τώρα, ενώ πρόσφατα ενσωμάτωσε τη λεγόμενη «Taptic Engine» στο Apple Watch, ενώ χρησιμοποίησε στο ανανεωμένο MacBook και στο Magic Trackpad 2 την τεχνολογία «Force Touch» ενώ στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus την τεχνολογία «3D Touch».

Όλες αυτές οι τεχνολογίες έχουν παραβιαστεί και κακώς έχουν χρησιμοποιηθεί από την Apple σύμφωνα με τις κατηγορίες της Immersion και μένει να δούμε που και αν θα καταλήξει κάπου άλλη μια δικαστική διαμάχη για την Apple.

Πηγή:Techblog.gr