Η Apple ανακοίνωσε την πιο αργή ανάπτυξη στις πωλήσεις των iPhone από τότε που κυκλοφόρησε το κινητό το 2007, ενώ προειδοποιεί ότι οι πωλήσεις θα πέσουν για πρώτη φορά μέσα στο 2016.

Ο τεχνολογικός γίγαντας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πούλησε 74.8 εκατ. iPhones κατά την διάρκεια του πρώτου οικονομικού τριμήνου, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός πέρσι ήταν στα 74.5 εκατ.

Η Apple είπε ότι τα έσοδα για το επόμενο τρίμηνο θα είναι μεταξύ 50 δισ. και 53 δισ. δολαρίων, κάτω από τα περσινά 58 δισ. δολάρια. Αυτή θα είναι η πρώτη πτώση της Apple από τότε που έβγαλε το iPhone. Τον Απρίλιο ο Tim Cook αναμένεται να ανακοινώσει γύρω στα 54.6 εκατ. πωλήσεις, σημαντικά μειωμένος αριθμός από τα 61.2 εκατ. του 2015.

Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις των iPhone δεν ξεπέρασαν τα 75 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές και η Apple περιμένει πτώση μέσα στο επόμενο τρίμηνο, για το προηγούμενο τρίμηνο που έληξε 26 Δεκεμβρίου, σημείωσε ρεκόρ κερδών. Τα έσοδά της ήταν στα 75.9 δισ. δολάρια εκ των οποίων τα 18.4 δισ. ήταν καθαρά κέρδη, και οι δυο αριθμοί είναι οι υψηλότεροι που έχει δει ποτέ η εταιρεία.

Οι πωλήσεις iPhone είναι υπεύθυνες για το 68% των εσόδων της Apple μέσα στο συγκεκριμένο τρίμηνο.

Πηγή:
Techblog.gr