Η BMW βρέθηκε στην έκθεση CES 2016 όπου παρουσίασε μια prototype έκδοση της BMW i8 στην οποία οι παραδοσιακοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες. Η BMW σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον τομέα των αυτοκινήτων, ο οποίος μέσα στα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσει σημαντικές καινοτομίες που κάνουν τα οχήματα ακόμη πιο έξυπνα.
bmw-i8-mirrorless-03-570.jpg

Μια κάμερα έχει τοποθετηθεί σε κάθε μια από της πόρτες της BMW i8 Mirrorless, εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να είναι οι παραδοσιακοί καθρέφτες ενώ υπάρχει και μια κεντρική στην κορυφή του πίσω παρμπρίζ. Οι κάμερες μεταδίδουν την εικόνα σε μια κεντρική οθόνη επιτρέποντας στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση σ�� 3 εικόνες ταυτόχρονα χωρίς να γυρίζουν το κεφάλι.

Όσον αφορά στη νεκρά γωνία, η κάμερα μπορεί να ειδοποιεί τον οδηγό αν έρχεται κάποιο άλλο όχημα με μεγάλη ταχύτητα την ώρα που αλλάζει λωρίδα. Οι πλαϊνές κάμερες έχουν επικάλυψη από θερμαινόμενο Gorilla Glass, που κρατά τον φακό καθαρό από βρομιά και πάγο.

Επίσης, η BMW αναφέρει ότι με το συγκεκριμένο σύστημα ο οδηγός θα μπορεί να έχει καλύτερη ορατότητα τη νύχτα ενώ παράλληλα χάρη στο νέο design το αυτοκίνητο γίνεται πιο αεροδυναμικό, άρα λιγότερη κατανάλωση καυσίμων.

Πηγή:Techblog.gr