Η αμοιβή του CEO της Apple, Tim Cook ανέβηκε κατά 11.5%, στα 10.3 εκατ. δολάρια για το 2015. Βεβαίως μιλάμε για μια εταιρεία, η οποία σημείωσε 28% αύξηση πωλήσεων και 35% αύξηση κερδών μέσα στην ίδια χρονιά.

Ωστόσο για πρώτη φορά από το 2008 οι μετοχές της έπεσαν εν μέσω ανησυχιών των αναλυτών για επικείμενη πτώση πωλήσεων.

Αν τα 10.3 εκατ. δολ. σας ακούγονται πολλά, να πούμε ότι από τα στελέχη της Apple, ο Tim Cook είναι από τους πιο «χαμηλόμισθους». Για παράδειγμα οι αποδοχές του Οικονομικού Διευθυντ��, Luca Maestri ήταν στα 25.3 εκατ. δολ., αυξημένες κατά 81%. Η Angela Ahrendts υπεύθυνη για τα καταστήματα και τις online πωλήσεις, ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη με 25.8 εκατ. δολ.

Ο βασικός μισθός του Cook αυξήθηκε κατά 14.4% σε σύγκριση με πέρσι και πήγε στα 2 εκατ. δολάρια και οι αποδοχές από μη μετοχικά κίνητρα πήγαν στα 8 εκατ. δολ (19% πάνω).

Υπό την καθοδήγηση του Cook η Apple είχε μια αρκετά καλή χρονιά, οι πωλήσεις στην Κίνα το τελευταίο τρίμηνο σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με πέρσι και το iPhone συνέχισε να σπάει ρεκόρ. Η έκπληξη ήρθε τις τελευταίες μέρες του 2015, όπου οι μετοχές της Apple έπεσαν κατά 4.6% και ήταν η πρώτη πτώση από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Πηγή:Techblog.gr