Το να σταματήσει κανείς το κάπνισμα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Η γαλλική εταιρεία RegulSmoke. βρέθηκε στην CES 2016 και ανακοίνωσε ένα gadget, το οποίο με τη βοήθεια του κινητού θα σε κάνει να μειώσεις και να σταματήσεις το κάπνισμα.

Πρόκειται για το Smoking-Stoppe, ένα έξυπνο πακέτο που παρακολουθεί και ελέγχει το κάπνισμά σας σε πραγματικό χρόνο.

Η συσκευή συνδέεται μέσω ενός app στο smartphone, ο χρήστης βάζει μέσα ένα πακέτο με τσιγάρα και το app δημιουργεί ένα ειδικό πρόγραμμα για τον κάθε χρήστη, ανάλογα με την ποσότητα νικοτίνης που πρέπει να λάβει ημερησίως. Το πακέτο θα ανοίγει με βάση τις πληροφορίες που έχει για τον χρήστη, αν για παράδειγμα έχει ξεπεράσει την ημερήσια δόση, δεν θα μπορεί να καπνίσει άλλο τσιγάρο (τουλάχιστον όχι από αυτό το πακέτο).

Η RegulSmoke επισημαίνει ότι το Smoking-Stopper αυξάνει την πιθανότητα ο χρήστης να ελαττώσει και τελικά να κόψει το κάπνισμα. Έχει σχεδιαστεί με τη βοήθεια μηχανικών και ειδικών στο κάπνισμα, προκειμένου να ελεγχθεί ο εθισμός στην νικοτίνη με βάση στην φυσική κατάσταση, την συμπεριφορά, την συναισθηματική και ψυχολογική διαφορετικότητα των χρηστών.

Τέλος, οι χρήστες μέσω του app μπορούν να έρθουν σε επαφή με ειδικούς επαγγελματίες για το κάπνισμα και να συζητήσουν την πρόοδο και τους στόχους τους.

Το Smoking-Stopper θα βγει στην αγορά μέσα στο 2016, αλλά δεν αν��κοινώθηκε τιμή.

Πηγή:Techblog.gr