Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 9 είναι το WiFi Assist. Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε ότι ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να πηγαίνει αυτόματα στα δεδομένα του κινητού, όταν εντοπίζει ότι το σήμα του WiFi είναι αδύναμο. Στόχος της Apple είναι να μην έχουν οι χρήστες διακοπές ενώ χρησιμοποιούν το ίντερνετ στο κινητό.

Ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τα επιθυμητά και το συγκεκριμένο feature φαίνεται να προκαλεί αρκετά προβλήματα.

Στην προκειμένη περίπ��ωση ένας έφηβος είδε τον λογαριασμό του τηλεφώνου του να ανεβαίνει πάνω από 2000 δολάρια. Όπως αναφέρει το δίκτυο CBS, συνήθως ο μηνιαίος λογαριασμός του ήταν στα 250 δολάρια. Θεωρείται ότι γι αυτό φταίει το WiFi Assist του iOS καθώς στο δωμάτιό του, ο Ashton Finegold αναφέρει ότι δεν έχει καλό σήμα το WiFi. Ωστόσο ο ίδιος δεν το γνώριζε αυτό και νόμιζε ότι το κινητό ήταν συνδεδεμένο στο WiFi του σπιτιού. Το αποτέλεσμα είναι ότι κατανάλωσε πάνω από 144.000MB δεδομένα.

Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε ανάλογο περιστατικό με παραφουσκωμένο λογαριασμό εξαιτίας του WiFi Assist. Σε ανάλογη περίπτωση η αμερικάνικη AT&T ήταν πρόθυμη να ρίξει τον λογαριασμό, αλλά το θέμα είναι πόσες φορές θα είναι πρόθυμες οι εταιρείες να κάνουν κάτι τέτοιο.

Να πούμε ότι η Apple έχει δεχτεί μέχ��ι και μηνύσεις από χρήστες διότι χρησιμοποιεί «αθόρυβα» τα δεδομένα και ενεργοποίησε το WiFi Assist by default. Η Apple παλαιότερα είχε πει ότι τα δεδομένα που καταναλώνει το WiFi Assist είναι πολύ λίγα, αλλά τελικά δεν φαίνεται να είναι τόσο λίγα. Αν θέλετε να αποφύγετε ανάλογες καταστάσεις, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό.

Πηγή:Techblog.gr