Η CES 2016 που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λας Βέγκας έχει πράγματι να μας δείξει πολλές καινοτομίες. Μεταξύ άλλων είδαμε έξυπνο κρεβάτι, ψυγείο, drones, ζώνη, οθόνες που τυλίγεις σαν εφημερίδα και αυτοκίνητο που έχει τη δύναμη 1000 ίππων. Όμως η φαντασία των κατασκευαστών δεν σταματά εκ��ί και συνεχίζουν να ψάχνουν τρόπους για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Η γαλλική startup DietSensor δημιούργησε ένα gadget το οποίο σκανάρει το φαγητό σου και σου δίνει πληροφορίες και για την διατροφική του αξία και τις θερμίδες που πρόκειται να καταναλώσεις. Πρόκειται για τον μοριακό σαρωτή τσέπης, ο οποίος ονομάζεται SCiO.

Ο SCiO χρησιμοποιεί υπέρυθρο φασματοσκόπιο (αναλύει πως τα μόρια αλληλεπιδρούν με το φως) για να αναλύσει τη χημική σύνθεση των τροφίμων και ποτών. Μπορεί να αναλύσει τις ουσίες με βάση το πως αλληλεπιδρούν τα μόριά τους με το φως.

Για όσους κάνουν δίαιτα ακούγεται πράγματι ως ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, όμως αρχικός στόχος του SCiO είναι να βοηθήσει άτομα με παθήσεις όπως διαβήτης και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το SCiO scanner μπορεί με τη βοήθεια του smartphone app, για παράδειγμα σε ένα κομμάτι τυρί να σου πει τις θερμίδες που έχει, την διατροφική αξία αλλά και να σου δώσει συμβουλές για την ποσότητα που πρέπει να καταναλώσεις σε συγκεκριμένο διάστημα. Τα δεδομένα αυτά προστίθενται σε ένα γράφημα με την ημερήσια ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε.

Δημιουργοί του είναι οι Remy και Astrid Bonnasse, σκέφτηκαν την ιδέα το 2014 όταν η 9χρονη κόρη τους διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 και έπρεπε να είναι πολύ προσεκτική με την κατανάλωση υδατανθράκων.

Το SCiO scanner είναι διαθέσιμο με τιμή 249 δολάρια, το app μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν αλλά έχει μηνιαία συνδρομή 10 δολαρίων.

Δείτε το βίντεο...

Πηγή: Techblog.gr