​Η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας της Αμερικής πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας. Ο δημοσιογράφος του STAR, Κώστας Βλαχάκης βρίσκεται εκεί και μας περιγράφει τις εκπληκτικές εφευρέσεις και τις συσκευές που θα συζητηθούν το 2016!
Αυτό που φαίνεται να επικρατεί σαν τάση στην αγορά της τεχνολογίας και θα δούμε εντονα είναι η επαυξημένη πραγματικότητα, όπου φορώντας κάποιες ειδικές μάσκες θα μπορούμε να έχουμε πλήρη επίγνωση του πραγματικού περιβάλλοντος τριγύρω μας, αλλά ταυτόχρονα θα εμφανίζονται και έξτρα πληροφορίες, οπότε το φυσικό θα παντρεύεται με το φανταστικό και θα μπορούμε στο σαλόνι του σπιτιού μας να στήνουμε ένα ολόκληρο video game και να παίζουμε πραγματικά αισθανόμενοι ότι είμαστε μέσα στο σαλόνι μας και όχι κάπου στο διάστημα, ή ακόμα και μέσα στη δουλειά θα μπορούμε φορώντας αυτές τις μάσκες ν' ανοίγουμε τα e mail μας με χειρονομίες!
Αναμένονται πάρα πολλά ρομπότ και εφαρμογές ρομποτικής να παρουσιαστούν που θα χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητά μας, από το να εξυπηρετήσουν έναν ηλικιωμένο, να παρακολουθούν ένα μωρό και να στέλνουν πληροφορίες για το αν αυτό έχει ξυπνήσει, αν χρειάζεται κάτι, ή ακόμα και έναν απλό σύντροφο, ο οποίος θα μας φέρνει το τηλεκοντρόλ!
Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες θα βρίσκονται εδώ για να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, πως μπορούν να μετακινούνται αυτόνομα τα οχήματα στο μέλλον! Κι αν κάποιος πει ότι κάτι τέτοιο έχει ακουστεί..., το θέμα είναι ότι γίνεται πλέον καταναλωτικό.