Η Microsoft θα ειδοποιεί τους χρήστες της όταν αντιλαμβάνεται ότι οι ίδιοι γίνονται στόχος κυβερνητικής κατασκοπείας. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τις πληροφορίες που θέλουν χιλιάδες λογαριασμούς Hotmail να έχουν παραβιαστεί από την κινεζική κυβέρνηση το 2011 και η αμερικάνικη εταιρεία τότε παρέμεινε σιωπηλή.

Στο εξής οι χρήστες θα λαμβάνουν ειδικό μήνυμα από την Microsoft σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν πάρει οι κυβερνητικοί χάκερς.

Η Microsoft δεν είναι η μόνη που θα κάνει κάτι τέτοιο ��αθώς Twitter και Facebook έχουν ανακοινώσει ότι θα κάνουν το ίδιο, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τις κυβερνήσεις που προσπαθούν να εισβάλουν όλο και περισσότερο στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών τους.

Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην Microsoft. Για παράδειγμα η βρετανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι η αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων στους χρήστες, θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο διάφορες έρευνες που κάνουν οι αρχές. Μάλιστα έχει ακουστεί ότι υπάλληλοι του Twitter (και όχι μόνο) θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μέχρι και 2 χρόνια φυλάκιση αν ειδοποιούν τους χρήστες για τις κυβερνητικές παρακολουθήσεις.

Από τότε που έγιναν οι αποκαλύψεις του Edward Snowden για την NSA, διάφορες μεγάλες εταιρείες προσπαθούν να εγγυηθούν στους χρήστες τους ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είναι ασφαλή.

Πηγή:Techblog.gr