Αν και περιμέναμε ότι η αναβάθμιση των συσκευών της Microsoft σε Windows 10 Mobile θα γινόταν στα μέσα του Δεκεμβρίου, τελικά το πιο πιθανό είναι να την δούμε στο νέο mobile OS της Microsoft, μέσα στον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τη Vodafone Αυστραλίας, αναμένει να πάρει το νέο OS για δοκιμή και αυτό θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου. Επίσης, η Movistar Ισπανίας δηλώνει ότι αναμένει να δώσει την αναβάθμιση σε Windows 10 Mobile προς τα τέλη του μήνα.

Εκτός από τις παραπάνω αναφορές, παίρνουμε πληροφορίες και από το τη σελίδα της Microsoft @LumiaHelp μέσα από το Twitter. Εκεί αναφέρεται ότι το Windows 10 Mobile update θα έρθει «σύντομα».

w10-mobile-update-570.jpg
Αν λοιπόν βάλουμε όλες αυτές τις πληροφορίες μαζί, είναι πολύ πιθανό να δούμε το update σε συσκευές που τρέχουν Windows Phone 8.1, πριν τελειώσει ο Ιανουάριος.

Σύμφωνα με το Lumia support page, οι συσκευές που θα πάρουν Windows 10 Mobile πρέπει να έχουν τουλάχιστον 8GB ενσωματωμένη μνήμη. Επιπλέον, δεν θα μπορούν όλα τα smartphones να υποστηρίξουν όλα τα features που έχει βάλει η Microsoft. Κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά απαιτούν πιο εξελιγμένο hardware. Μόνο τα κινητά με Lumia Denim (OS version 8.10.14219.341) μπορούν να αναβαθμιστούν. Μπορείτε να πάτε Settings > extras+info για να δείτε τι έχετε. Για να δείτε την έκδοση του OS που τρέχει το κινητό, πηγαίνετε Settings > about > more information.

Πηγή:Τechblog