​Σίγουρα οι προβλέψεις στον τομέα της τεχνολογίας είναι πάντοτε επισφαλείς. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις του Steve Balmer της Microsoft το μακρινό 2007. Τότε είχε προβλέψει ότι δεν υπάρχει περίπτωση το iPhone να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς, αφού τα smartphones δεν είχαν αποδείξει ακόμα την αξίας τους.

Οι οθόνες στα έξυπνα τηλέφωνα θα σταματήσουν να μεγαλώνουν και αναμένεται στην αγορά τουλάχιστον ένα μοντέλο με αναδιπλούμενη οθόνη.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συσκευών μας θα αυξηθεί καθώς νέες τεχνολογίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αναμένεται να εφαρμοστούν.

Συσκευές εικονικής πραγματικότητας θα γίνουν η κυρίαρχη τάση. Μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών αναμένετα�� να κυκλοφορήσουν ακόμα περισσότερα μοντέλα.

Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε φορητούς και σταθερούς υπολογιστές μιας και τα tablets ακόμα δεν μας έχουν κερδίσει. Το μερίδιό τους όμως θα συρρικνώνεται.

Έξυπνα ρολόγια και άλλες συσκευές που φοράμε πάνω μας δεν κατάφεραν να μας κερδίσουν τη χρονιά που φεύγει και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει μέσα στο 2016.

Κωδικοί και passwords θα ξεκινήσουν να εκλείπουν. Συστήματα βιομετρικών δεδομένων όπως αναγνώστης ίριδας, προσώπου και αποτυπωμάτων θα κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο.