​Μια από τις τεχνολογίες που θα μας απασχολήσουν έντονα μέσα στο 2016 είναι η επαυξημένη πραγματικότητα. Φορώντας ειδικές μάσκες, το φυσικό θα παντρεύεται με το τεχνητό δημιουργώντας νέα περιβάλλοντα εργασίας και διασκέδασης.

Η νανοτεχνολογία θα προσδώσει στα υλικά κατασκευής υπερδυνάμεις κάνοντάς τα πιο ανθεκτικά, ελαστικά και ελαφριά. Στο μέλλον θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίον κατασκευάζουμε το οτιδήποτε.

Στο μέλλον τα αυτοκίνητα θα επικοινωνούν μεταξύ τους ασύρματα ανταλλάσοντας πληροφορίες όπως την ταχύτητα που τρέχουν, την διαδρομή τους ακόμα και το αν υπάρχει κάποιος δρόμος κλειστός λόγω ατυχήματος.

Γιγάντια μπαλόνια με ήλιο θα μεταφέρουν λιλιπούτειες κεραίες κινητής τηλεφωνίας αυξάνοντας την κάλυψη με ίντερνετ και τηλεπικοινωνίες σε δύσβατα και απομακρυσμένα μέρη. Ήδη γίνεται πιλοτική χρήση αυτών στην Ινδονησία.

Ιατρικά test στα εργαστήρια δοκιμών κάνουν τους ερευνητές αισιόδοξους ότι στο μέλλον θα μπορούν με ακρίβεια να πραγματοποιούν διάγνωση του καρκίνου σε ασθενής μέσα από μια απλή αιμοληψία.

Το πόσιμο νερό δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του ολοένα και αυξανόμενου παγκόσμιου πλ��θυσμού. Η τεχνολογία αντίστροφης όσμωσης θα βοηθήσει στην αφαλάτωση μεγάλης κλίμακας με χαμηλότερο κόστος.