Αν θεωρήσατε ότι η μάχη Apple vs Samsung έληξε με τα 548 εκατ. δολάρια που επέβαλε το δικαστήριο στη Samsung, μάλλον κάνετε λάθος. Να θυμίσουμε ότι η Samsung πήγε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θεωρώντας ότι ο συγκεκριμένος νόμος για τις πατέντες δεν ταιριάζει στη σύγχρονη εποχή, μειώνει την καινοτομία, παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό και ανοίγει το δρόμο στα patent trolls.

Η Apple από την πλευρά της φαίνεται ότι δεν ικανοποιείται από καμία δικαστική απόφαση υπέρ της και ζητά από την Samsung επιπλέον 179 εκατ. δολάρια ως συμπληρωματική αποζημίωση. Το ποσό προκύπτει λόγω του γεγονότος ότι 5 smartphones της Samsung που παραβίασαν πατέντες της Apple, συνέχισαν να διατίθενται στην αγορά. Η απόφαση του δικ��στηρίου βγήκε τον Αύγουστο του 2012.

Το ποσό και για τις 5 συσκευές είναι 178.7 εκατ. δολάρια, ενώ η Apple ζητά επιπλέον 1.2 εκατ. δολάρια σε τόκους. Βεβαίως η Samsung αναμένεται να στραφεί κατά των αξιώσεων της Apple και προβλέπουμε νέες δικαστικές διαμάχες, αν δεν υπάρξει συμβιβασμός.

Διαβάστε επίσης: Samsung: Πληρώνει την Apple $548 εκατ. για τις πατέντες που παραβίασε.

Πηγή:Techblog